back to top

Dijiatölye Yazarları

Dijiatolye'yi var eden değerli kalemleri yakından tanıyın!

Hanife Çilingiroğlu
Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Çilingiroğlu, Okan Üniversitesi’nde MBA derecesini tamamlamıştır. Çalışma hayatına 2005 yılında İngilizce öğretmeni olarak başlamış ve 2007 yılından itibaren AcerPro bünyesinde Satış ve Pazarlama faaliyetlerinden sorumlu üst düzey yöneticiliğini yürütmüştür. 2016-2018 yılları arasında eş zamanlı olarak AcerCrea Sigorta Temalı Dijital reklam ajansını yönetmiştir. 2018 yılı itibarı ile AcerPro’da Bankasurans Direktörü görevini sürdürürken, banka ve sigorta şirketleri kanalında banka sigortacılığı iş hacmini artırmak, yeni teknolojik projeler üretmek üzere konumlanmıştır. Bankalara sunulan omnichannel bankasurans çözümü ile, bankaların tüm sigortacılık faaliyetlerini daha verimli hale getirerek tüm kanallara yayılması, teknolojinin en iyi seviyede kullanılması ve müşterilerin her alanda dijitalleşmesine katkı sağlamak üzere çalışmalar yürütmektedir. Güzel Atlar Diyarı, Kapadokya’dan geldi İstanbul’a. Hayata dair teorileri var. Seviyor, çalışıyor ve yaşıyor, bazen en çok çalışıyor. İnternet dünyasını, yeni gelişmeleri ve teknolojileri takip ediyor. Dijitalleşme ve sosyal medyanın doğru kullanımına dair saatlerce konuşabilir. En çok gülümse(t)meyi sever, bilir ki çoğu zaman bir tebessüm hayat kurtarır. Bitki çayları var bir de, asla vazgeçemez. Hatta son gözdesi; “ballı, tarçınlı ve sütlü yeşilçay” şiddetle tavsiye olunur. Sevgiyle Kalın.
Murat Kaykusuz
Mesleki Başarılarım: 1. 20 yılı aşan finans sektöründeki iş hayatımda, uyguladığım Borç - Alacak (Al-Ver) Yönetimi Yöntemleri ile 14 şirketi iflas etmekten kurtardım. 27 şirketin finansal durumunu düzelttim ve şirketlere etkin finansal sistemler kurdum. 2. 2001 yılından bu yana, Uluslararası Vergi Planlaması çerçevesinde yurtdışında 283 şirketin kuruluşunu koordine ettim ve faaliyetlerini kontrol ettim. 3. Paketcibul.com sitesinin iş planını ve startup raporunu hazırladım. 4. Bir gıda firmasının iflas erteleme davası için iyileştirme raporu hazırladım. Davanın sonucunda şirketin iflası ertelendi. 5. Sanayi Bakanlığı'na sunulan birçok projenin finansal fizibilite raporunu hazırladım. 6. Ardahan'da BTC (Bakü-Tiflis-Ceyhan) boru hattı projesi kapsamında yapılan Meyve Kurutma Tesisi ve Süt Toplama Merkezi'nin finansal fizibilite raporlarını hazırladım. 7. Yidaş Yavuzlar İplik ve Dokuma Sanayi A.Ş.'nin kredi geri ödeme planını hazırladım. 8. Türkiye'nin her bölgesinden gelen 2.500'den fazla kişiye finans, muhasebe ve ekonomi konularında dersler ve seminerler verdim ve vermeye devam ediyorum. 9. Geçmişten Günümüze Finansal Krizler (1619-2014), İktisadi Kriz Teorileri, Yöneticiler İçin Finansal Yönetim ve Finansal Piyasalar isimli basılmış üç kitabım var. Ayrıca, yayınlanmış birçok makalem ve kitap bölümü şeklindeki yazılarım bulunmakta. 10. Hepsinden önemlisi sevdiğim ve beni seven birçok öğrencim ve dostum var.
Dr. Yaprak Baran Tecir
Dr. Yaprak BARAN TECİR, İ.Ü. İşletme Fakültesi mezunudur. İ.Ü. İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Davranış Bilimleri Anabilim Dalı’nda “3, 4 ve 5 yıldızlı otellerde çalışan personel ile müşteri arasındaki ilişkiler” konulu teziyle yüksek lisansını tamamlamasının ardından Yönetim organizasyon ve Personel Yönetimi bölümünde “Kurumsallaşma ve Örgüt Kültürü Arasındaki İlişki ” konulu teziyle de doktor unvanını almıştır.
Harika Özkan
1982 yılında Antalya’da doğdum. Liseden sonraki tüm eğitimlerimi Anadolu Üniversitesi’nden aldım. Yönetim ve Organizasyon alanındaki doktoramı dokuz yıl gibi uzun bir uğraş sonucunda daha bu yıl Ağustos 2018’de tamamladım (ya da sıkıldı artık ve o beni tamamladı). 2009 yılından beri Dumlupınar Üniversitesi’nde akademisyenim. İnsan kaynakları yönetimi ve örgütsel davranış alanındaki konuları öğrenmekten ve çalışmaktan müthiş bir keyif alıyorum. Özellikle iş yaşamında karşılaşılan ayrımcılıklar ve yönetici konumunda olsun olmasın tüm çalışanların bu ayrımcılıklara tepkisi özel ilgi alanımı oluşturuyor. Hayatım hep mücadeleyle geçti –aile, sosyal çevre, hastalık vb.- ama olayların hep gülecek bir yanını buldum sanırım. Çünkü çok şanslıydım, iyi dostlar biriktirdim ve hepsi ailem oldu. Hayattaki ideallerim işimi iyi yapmak, çevreme faydalı olmak, gülmek ve mutlu bir çocuk yetiştirmek. Bu arada kuzguna yavrusu şahin görünür misali olacak ama dünyalar tatlısı altı yaş civarı bir çocuğun annesiyim. Ayrıca bazen çok belli etmesem de (çabuk şımarıyor yeni nesil J) onlarla her sene hayatı ve konuları yeni bakış açılarıyla yeniden öğrendiğim için öğrencilerime müteşekkirim.
Burak Gündüz
22 Ağustos 1976 ‘ da Adana’da doğdum. İstanbul, Üsküdar ‘ da yaşıyorum. Evli ve iki çocuk babasıyım İş hayatına sigorta sektöründe İş ve Sistem Analisti olarak başladım. Yaklaşık 7 yıl sigorta IT projeleri yönettikten sonra kariyerimde değişiklik yaparak Zurich Sigorta’da Ürün ve müşteri yönetimi, Alternatif Dağıtım Kanalları departmanlarında yöneticilik yaptım ve birçok proje geliştirdim. Bu projelerden bazıları ulusal ve uluslararası ödüller kazandı. 2011 Yılında girişimciliğe soyunarak www.sigortadukkanim.com sitesinin kurucuları arasında Teknoloji ve İş Geliştirme’den sorumlu olarak yer aldım. Çağrı merkezinden sigorta ürünleri satışı yapan Atalante Sigorta’da Genel Müdür olarak göreve aldım, 140 kişilik bir ekiple satışlar yaptık Aktif Bank girişimi olan Sigortayeri Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş.de İş Geliştirmeden Sorumlu Direktör olarak görev aldım. Generali Sigorta’da Türkiye’nin ilk hayat dışı direkt sigortacılık projesinde Direkt Satış ve Pazarlama’dan sorumlu direktör olarak görev yaptım. Projelerimiz ile Müşteri Memnuniyeti Ödülü, En İyi Çağrı Merkezi Ödülü , En İy iSigorta Şirketi gibi bir çok ödül aldık Ocak 2018 den beri AcerPro da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyorum. Insurtech odaklı çalışmalar yapıp sigorta teknolojisi alanında çözüm geliştiriyoruz. Bana burakgunduz@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Dilruba Amil
Dilruba Amil / Kendine gazeteci diyen.. Çalışmayı, koşturmayı, konuşmayı, yaşamayı sever. Hayatta, medyada kalmakta kararlı. Öneriye, eleştiriye açık. Kocaman bir bilgi açığı olan, ama bunu kapatabilmek için hiç durmadan uğraşan, gayretli mi gayretli. Yanında kimsenin morali bozuk olamaz, güler, güldürür, konuşur, konuşturur.
Funda Çakar Deniz
Funda Çakar Deniz/ 1984 İstanbul doğumluyum. Evliyim ve #yamanikonun annesiyim. Liseyi Hacı Sabancı Anadolu Lisesinde okuduktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nden 2016 yılında mezun oldum. Sömestr tatilinde tanıştığım sigortacılık mesleğine gönül verdim ve uzun yıllardır bu sektörde devam ediyorum. Aslen pazarlamacı olmakla birlikte son birkaç yıldır reklam ve iletişim alanlarında da çalışma fırsatı buldum. Yazmayı hep seven biri oldum, şimdilerde ise #yamanligunler #instagram hesabım ile minik oğlum Yaman sayesinde anne-çocuk yazıları, bebek gelişimi ve beslenmesi üzerine bildiklerimi ve annelik sürecinde öğrendiklerimi hesabımdan dostlarımla buluşturuyorum. Aynı zamanda organik ve doğal yaşam bağımlısıyım. Bu yüzden şimdilerde her şeyin özünü yitirdiğini düşündüğüm için bazı şeyleri kendi ellerimle yapmayı ve tariflerini paylaşmayı kendime görev edendim. Bedenim ve ruhum el verdiği sürece paylaşmaya devam edeceğim.
Leyla Shapiro Erciyas
Leyla bize iki ülke perspektifi ile katılıyor. Ondört yaşına kadar Türkiye’de Amerikalı bir anne ile büyümesi, hem İngilizceyi hem de Türkçeyi ana dilleri olarak benimsemesini sağlamıştır. Hamline Üniversitesi- Uluslararası İşletme mezunu olup, bankacılık, dış ticaret ve tekstil satış deneyimlerinden sonra, Amerika’da şu an ki rolü olan bir perakende zincirine ürün Pazarlama Menajeri olarak çalışmaktadır. Boş zamanlarını yoga pratiğini ilerletmeye çalışarak ve giyime hayranlığına destek adına başladığı dikiş kurslarında yaratıcılığını kumaşlara tercüme edebilme umudu ile geçiriyor.
Ebru Erciyas
Ebru Erciyas / Sektörde klişe olan "Reklam bütçesinin yarısı boşa harcanıyor biliyorum, fakat hangi yarısı olduğunu bilemiyorum" sözüne istinaden doğru yarıyı bulmaya gönül vermiş biri.
Farkında Olan Anne
Yalnız değilsiniz!!! Üzülmek, karalar bağlamak yok ama ağlamak serbest bu mücadelede.  Otizm Çok zor! Biliyorum, hemde çok zor! Ama başarabilirsiniz sevgili anneler, gerçekten başarabilirsiniz . Buna inanın ve asla pes etmeyin! Unutmayın pes ederseniz yenilirsiniz. Bizim pes etmek gibi bir lüksümüz yok. Güçlü olmak zorundayız, bu çocuklara ancak biz yardım ederiz. Bu çocuklar bize Allahın bir lütfu, baş belası değil….
Merve Esra Gürsoy
1989 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bursa’da tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden 2012 yılında mezun oldu. Yine aynı üniversitede yüksek lisans eğitimi alarak Modern Türkiye Tarihi Bölümü’nde ‘1950-1960 arası İstanbul’da Yaşayan Rumların Hayatı’ konulu bir tez hazırladı. Çeşitli vakıf ve kuruluşlarda kısa stajların ardından öğrencilik döneminde Radikal gazetesi Dış Haberler bölümünde 1,5 yıl boyunca stajyer olarak çalıştı. Boş vakitlerini kitap okuyarak; tiyatro ve sinemaya giderek değerlendirmenin yanında resimle de ilgileniyor. En sevdiği şey ise tek başına seyahat etmek; özellikle farklı kültürler tanımanın kendisini geliştirdiğine inanıyor. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Yunanca biliyor.
Ozan Çilingiroğlu
Ozan Çilingiroğlu
Zeki Erciyas
Zeki Erciyas / Bilgisayar Mühendisi / instagram: @zekierciyas
Dr. Turgay Aksoyer
Network Republic International CEO, Nişantaşı Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Siyaset Ekonomisi Uzmanı, Galatasaray Spor Klübü Kongre Üyesi, Türk Amerikan İşadamları Derneği Üyesi
Batuhan Aksüt
29 Mayıs 2000 Yılında iki çocuklu bir ailenin tekne kazıntısı olarak İstanbul'un Gültepe semtinde dünyaya geldim. 2007-2013 yılları arasında doğup büyüdüğüm semtte bulunan Gültepe İ.Ö.O'nda ilk öğrenimi bitirip 2014 de ise Sarıyerde bulunan Mehmet Rıfat M.T.A.L'nde Bilişim Teknolojileri Bölümü Web Tasarım Alanında Lise öğrenim hayatımı devam ettirip 2018 yılında mezun oldum. Şu an üniversite hazırlık öğrencisi olarak eğitim ve öğretim sürdürmekteyim.
diji mutfak
Lezzet arıyoruz, tarifleri dijitalden mutfağa taşıyoruz.. Buyrun yeni ve lezzetli yemek tariflerini birlikte deneyelim 🙂
Editör
Editör / Dijiatolye'nin can damarı 🙂
Bekleyen Anne
Annelik kadının en güzel tarafı.. Her bekleyiş, her hissediş dünyalara bedel..
Gizem Yağmur
Gizem Yağmur / 1990 tarihinde Beyoğlu'nda doğdum. Gezmeyi, gezerken eğlenmeyi severim, güleryüzlü, içten, motive edici, enerjik biri olarak anılırım. İnsan ilişkileri konusunda başarılıyım. Her yeni hedefin yeni bir heyecan olduğuna inanırım ve bir işe başladığımda mutlaka güzel sonuçlanması için elimden geleni yaparım.