Telefon Esirleri

0
175

Çok mutlu değilim şu sıralar. Her şeyden şikâyet etmeye başladım. Bunun da ziyadesiyle çevremdekilerden ve onların telefon kullanım alışkanlıklarından kaynaklandığını anladım.

Ortak bir paylaşımımız yoktu hiç. Mecburen yan yana geliyor, sorulması ya da söylenmesi
gerekenleri söylüyor, ancak ekseriyetle susuyorduk. Güzel bir manzarayı izlemekten, hoş bir sohbete katılmaktan, bir şarkıya eşlik etmekten ya da sokakta duyduğumuz müziğe kapılıp birazcık dans etmekten alıkoyuyorduk kendimizi.

Çünkü hayatımızı büyük ölçüde telefonlar işgal ediyordu. Yeri geldiğinde samimiyetsizlikten, durağanlıktan dem vuran bu insanların eğlence ve muhabbet anlayışı küçücük renkli ekranlara bağlıydı. Birkaç kişiyi en azından değiştirebilirim diye düşünmüştüm. Bu sebeple başlarda insanlarla görüştüğümde telefonu sessize aldığımı, akşamları aile ile vakit geçirme zamanı olduğu için telefonu uyku moduna getirdiğimi, acil aramalar dışında kimsenin yanında telefonla ilgilenmediğimi anlatıyordum.

Anlattıklarımın etkili olmadığını fark edince, bu sefer her telefonu ellerine alışlarında aynı hissi yaşasınlar, yani misilleme olsun diye ben de telefonu elime almaya başladım. Bazen ufak tefek tepkiler aldım, ancak uzun vadede kimseyi değiştiremedim. Nitekim kalabalık bir
masada, salonda, gezmek için gidilen herhangi bir yerde insanların elinde hep telefon görür
oldum. Biri de başını kaldırıp karşısındakinin gülüşüne, ağlayışına, gözleri ile anlatmaya
çalıştıklarına bakmıyordu. Belki onlar bu durumdan şikâyetçi değillerdi ama ben çok
şikâyetçiydim.

Çağa mı, çağın insanlarına mı ayak uyduramıyorum bilmiyorum ama manevi
şeylere değer verdiğimin, bazı konularda bilinçli ve iradeli olduğumun farkındayım.

Muhtemelen bu konudaki şikâyetim de, bu husustan kaynaklı mutsuzluğum da giderek
artacak.

Önceki İçerikSinema Filmi : Angry Birds Filmi 2
Sonraki İçerikRutin Dönemdeyiz
İrem Gürbüz
1990 yılında Nevşehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Özkonak Atatürk İlköğretim Okulu’nda (1996-2004), lise tahsilini ise Yabancı Dil Ağırlıklı Avanos Lisesi’nde (2004- 2008) tamamladı. 2013 yılında Dumlupınar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl içerisinde Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Yakınçağ Tarihi Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başladı. “Şer’iyye Sicillerine Göre 1650-1750 Yıllarında Konya’da Çocuklar ve Yetimler” adlı yüksek lisans tez çalışmasını Prof. Dr. Hüseyin Muşmal’ın danışmanlığında 2018 yılında tamamlayarak “Bilim Uzmanı” unvanını aldı. Halen Selçuk Üniversitesi Tarih Anabilim Dalı Yeniçağ Tarihi Bilim Dalı’nda doktora eğitimine devam etmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz