Yoksa Siz Hala Kefir İle Tanışmadınız Mı?

0
167

Merhaba sevgili dostlar,

Son yıllarda dogal yaşamın ve oranik ürünlerin tüketiminin popüler olduğu gerçeğinden yola çıkarak yine son zamanların gözdesi #kefirin ne olduğunu, faydalarını ve nasıl yapıldığını sizlerle paylaşmak istedim.

Özellikle gıda sektöründe yediğimiz, içtiğimiz şeylerin özünde yapılan değişiklikler, katkı maddeleri, koruyucular gibi saf olanı değiştiren şeyleri düşündüğümüzde insanın aklına bedenimi nasıl daha fazla korurum? nasıl doğal beslenirim? soruları geliyor.

Bundan önce gıda piyasasına körü körüne bağlı olan insanoğlunun, son yıllarda özellikle sosyal ve dijital ortamları daha aktif kullanmaya başlamasıyla birlikte bilgiye daha kolay ulaştığını ve araştırıp inceleyerek tüketmeye başladığını söyleyebiliriz.

İşte kefir tam olarak bu tüketimlerin başında geliyor. Artık marketlerde hatta esnaf bakkallarında bile raflarda görebiliyoruz bu besini. Hatta içimi kolay olsun diye meyveli alternatifleri de mevcut.

Konu Başlıkları

Peki kefir nedir?

Kafkasya kökenli olan kefir; ayran tadında, bozadan biraz az yogun kıvamda, hafif ekşimsi tatda, karnıbahar görüntüsünde bembeyaz bir sağlık deposudur. Fotoğrafta gördüğünüz bu kucuk maya ile sutun buluşması ve 24 saatlik fermantasyon sonucunda oluşuyor. Eğer daha çok fermante ederseniz bu sefer tadı daha ekşimsi oluyor. Yoğurttan daha fazla yararlı bakteri içeriyor. Sindirim sistemi için birebir.  Bir araştırmaya göre uzun yaşamın sırrı da aynı zamanda.

Hazır almak yerine mayasını bir aktardan temin edip kendiniz de mayalayabilirsiniz.

Nasıl Mayalanır?

Kefir mayası
Yarım yağlı süt

Cam kavanoz içinde kefir mayası ile sütü buluşturuyoruz. Kapalı ve karanlik bir yerde 24 saat mayalanmasini bekliyoruz. 24 saat sonra sütü mayadan ayırarak suzuyoruz. Yalniz süzgeç metal olmamalı (kefirin yapısı bozulmasin) bu yüzden plastik süzgeç kullanıyoruz. Suzdugumuz kefirin kivami size yoğun geliyor ise su ile seyreltebilirsiniz. Kefirin içerisine tekrar süt koyarak bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Mayalamak istemediğiniz zamanlarda buzdolabında saklayabilirsiniz. Kendi kendine çoğalır çoğalan mayalari atmıyoruz sevdiklerimize ikram ediyoruz.

Afiyet olsun.

[zombify_post]

Önceki İçerikMezelerin Baş Tacı Haydari Nasıl Yapılır?
Sonraki İçerikÖğretmen Olmak
Funda Çakar Deniz
Funda Çakar Deniz/ 1984 İstanbul doğumluyum. Evliyim ve #yamanikonun annesiyim. Liseyi Hacı Sabancı Anadolu Lisesinde okuduktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nden 2016 yılında mezun oldum. Sömestr tatilinde tanıştığım sigortacılık mesleğine gönül verdim ve uzun yıllardır bu sektörde devam ediyorum. Aslen pazarlamacı olmakla birlikte son birkaç yıldır reklam ve iletişim alanlarında da çalışma fırsatı buldum. Yazmayı hep seven biri oldum, şimdilerde ise #yamanligunler #instagram hesabım ile minik oğlum Yaman sayesinde anne-çocuk yazıları, bebek gelişimi ve beslenmesi üzerine bildiklerimi ve annelik sürecinde öğrendiklerimi hesabımdan dostlarımla buluşturuyorum. Aynı zamanda organik ve doğal yaşam bağımlısıyım. Bu yüzden şimdilerde her şeyin özünü yitirdiğini düşündüğüm için bazı şeyleri kendi ellerimle yapmayı ve tariflerini paylaşmayı kendime görev edendim. Bedenim ve ruhum el verdiği sürece paylaşmaya devam edeceğim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz